17 Ekim 2015 Cumartesi

ISTANBUL-KADIKOY-Cuba Dining & Coffee Social Club Cafe

Kadıköy cafe'leri, bar'ları ve özgürce dolaşabileceğiniz sokakları ile özellikle hafta sonları özgür ruha sahip insanların, gençlerin, orta yaşların ve her yaş grubundan insanın kendini bulmaya çalıştığı, huzur aradığı, mutluluk aradığı, sosyalleştiği ortamlarıyla kendini insanların kucağına açmıştır.

İlk olarak "Caferağa Mah. Dr. Esat Işık Cad. No:20/C" adresinde bulunan "Cuba Dining & Coffee Social Club" adlı cafe'de kahvemi yudumlarken bu yazıyı paylaşıyorum.

Ortamda herşey Küba'dan esintilerle hazırlanmış. Kulağınızda Küba'dan güzel müzikler, küçük bir kütüphanesinde Küba puroları (Partagas, Cuban Corona, Cohiba, Antonio Cleopatra), Che'nin küçük bir maketi, Che Guevera'yı anlatan Gerilla Savaşı adlı kitap gözüme çarpıyor. 

Küba kağıt paralarını vitrinde görebilirsiniz. Kahve ile ilgili kitaplar, sosyolojik,tarih ile ilgili kitaplar v.b.g. devam ediyor. İstediğiniz kitabı alıp kahvenizi içerken okuma şansı sunuyor sizlere.

"Mehmet Günyeli" nin Fotoğrafevi'nden çıkan "Viva CUBA Libre" adlı Küba çekimlerinden oluşan fotoğraf albümü elimde iken yazıyorum.Bir an kendimi Küba sokalarında hissetmeye başladım. İnsanlarını tanıma şansı veriyor albüm ve ülkenin ne kadar renkli bir ülke olduğunu bizlere anlatıyor."Mehmet Günyeli" albümde de yazdığı gibi yeni bir yaşam önermiyor bizlere;var olanı paylaşıyor.Ada'nın kalbine Havana 'dan giriyor, Castro'nun rü<garlı adasını yüreğiyle selamlıyor.

Geniş bir menüsü var bu cafe'nin ve kahveleri oldukça keyifli ama sizlere kesinlikle yemeden gitmemeniz gereken "Oreo'lu cheesecake" ini denemenizi öneriyorum.

Shazam ile yakaladığım ben otururken çalan playlisti ise aşağıda paylaşıyorum.

2. Cary Brothers - Can't take my eyes off you
5. Stefan Jestchko - Peer Gynt, Suite No. 1, Op. 46: IV. In The Hall Of The Mountain King
9. Richie May - Problem with my dawgs

Kadıköy'e geldiğinizde uğramadan kesinlikle geçmemeniz gereken bir yer olduğunu söylememe gerek yok sanırım.

Sevgiyle kalın bir sonraki yazımda görüşmek dileğiyle!





Blog Arşivi