17 Ekim 2015 Cumartesi

Özgürlük Eşittir Freedom mı?

Bugün Kadıköy'de bütün gün dolaşıp tüm ara sokakları, tüm mekanları dolaşıp insanları izleyerek geçirdim. Karıştım kalabalığın içine. Sevgili www.gizemsahan.com un yazısını okuyarak başladı herşey. Yazmam lazım dedim. Düşüncelerimi paylaşmam lazım. Neden özgür olamıyoruz?  Neden başkalarının kurguladığı oyunları oynuyoruz. Yazısında bir şarkı dinledim ve başladı herşey.

Biliyorsunuz dünyada farklı ülkeler,farklı milletler ve farklı coğrafyalar var.Bu coğrafyalarda o kadar farklı olaylar ve hayatlar yaşanıyor ki liste yapsak kitaplar almaz.Bazıları özgürce huzur içinde ve mutlu bazıları ise inanılmaz zorluklar ve acılar içerisinde yaşam mücadelesi veriyorlar.

Ama biliyor musunuz aslında herkese yetecek kadar mutluluk var bu dünyada.İnsan olarak hepimiz bunu arıyoruz ve bunun peşinde koşuyoruz aslında.Ama bunu nasıl elde edeceğimizi bilmiyoruz çoğumuz.Arayışlarımız hep yönlendirmelerle sarsılıyor. Peki neye, nasıl sığınacağız? Kendimizi mecbur hissettiğimiz herşeyi kafamızdan söküp atacağız? Nasıl mı?
  • Doğada vakit geçirmeye daha çok zaman ayıracağız.
  • Tek başımıza insanların arasına karışacağız, selam vereceğiz birbirimize hal hatır soracağız.Önceliğimiz holacak her zaman.
  • Daha fazla inadına kitap okuyacağız.Sanat ile ilgileneceğiz.Yaratıcı yönümüzü ortaya çıkaracağız.
  • Seveceğiz sevmekle başlayacak herşey. Din, dil, ırk, mezhep ne olursa olsun vazgeçmeyeceğiz, bir an bile tereddüt duymayacağız.
  • Hayvanları koruyup kollayacağız onlardan öğreneceğimiz o kadar çok şey var ki!
  • Hepimiz bireysel özgürlüğümüzü arayacağız.Ne pahasına olursa olsun bizi ileride esaret altına alacak bugün gereksiz harcamaları yapmayacağız.Az eşya ile yaşamayı öğreneceğiz.Fazlasını ihtiyacı olana vereceğiz.
  • Eşimiz, dostumuz aç, mutsuz ilken mutlu olmayacağız, paylaşacağız acıyı, sıkıntıyı.
  • Birlik olacağız, beraber hareket edeceğiz, dinlemeyi öğreneceğiz, öğreteceğiz.

Hepsinden önemlisi mutlu olmayı isteyeceğiz, haykıracağız.O kadar coşkulu birşey ki yaşamak.

Okulda defterime sırama ağaçlara yazarım adını özgürlüğün.Ey özgürlük.

Tüm milletler, halklar adına her biriniz her birimiz özgürlük peşinde, mutluluk peşinde koşalım.Düşenin elinden tutmaya çağırıyorum.Söylemeyelim artık yapalım, yardıma, birbirimize desteğe, beraber yaşamanın keyfine varalım.

Bir insanın bir insana dokunmasının değerini hiçbirşey ile ölçemezsiniz. İnsanların ruhuna, kalbine hayatına dokunun. Öyle güzel öyle değerlidir ki bu.Ama kırmadan dökmeden, affederek. Hemen nefrete sarılma.Dünyada en zor şey kırılan kalbi onarmaksa insanca yaşayıp var olalım.Ama zor değil gerçekten zor değil.



Haydi kımıldayın diğer insanların hayatlarına dokunun. Özgürlük=Freedom arkadaşlar ama bu eşitliği bizler bozuyoruz.Bozalım bu oyunları eşitliği sağlayalım.



Bunları yazmak İstanbul'u dinlerken içimden geldi.Yazdıkça büyüsün, sizler okudukça paylaştıkça büyüsün çığ gibi olsun.Bunu istiyorum gerçekten istiyorum.Zorunda olanları değil istediklerimi artık istiyorum.Siz de isteyin kendinize ve özgürlüğünüze sahip çıkın.

Blog Arşivi