18 Ekim 2015 Pazar

Kevin Kallaugher - Karikatür Sergisi

Bugün sizlerle Londra merkezli The Economist dergisinin ve The Baltimore Sun'ın editorial karikatüristi "Kevin Kallaugher" ın Bilgi Üniversitesi Santral kampüsünde yer alan sergisini sunmak istiyorum.

1977'de Harvard Üniversitesi'nden dereceyle mezun olduktan sonra Kevin Kallaugher Britanya Adaları'nı bisikletle gezmiş, burada basketbol oyuncusu ve koç olarak Brighton Basketbol Kulübü'ne katılmıştır. Kulübün maddi sorunlar yaşamasıyla Trafalgar Meydanı'nda ve Brighton İskelesi'nde turistlerin karikatürlerini çizmeye başlamıştır.1978 Mart'ında The Economist'in 145 yıllık tarihindeki ilk kadrolu çizeri olmuştur.

Kevin bunu takip eden 10 yıl boyunca Londra'da The Observer, The Sunday Telegraph, Today ve The Mail on Sunday gibi gazeteler için çizerlik yaptı.Kevin 1988'de The Baltimore Sun'da editoryal karikatürist olarak görev almak üzere ABD'ye dönmüştür.1988-2006 yılları arasında bir yandan The Economist için haftada iki karikatür çizmeye devam ederken, The Sun için 4000'in üzerinde karikatür  çizmiştir.Kal, altı yıllık bir aradan sonra 2012'de The Sun'a editoryal karikatürist olarak geri dönmüştür. Kal'in The Sun ve The Economist'deki çalışmaları Le Monde, Der Spiegel, Pravda, Krokodil, Daily Yomiuri, The australian, The International Herald Tribune, The New York Times, Time, Newsweek, U.S. News and World Report ve The Washington Post da dahil olmak üzere dünya çapında 100'ün üzerinde gazete ve dergide yayınlanmıştır.Karikatürleri Cartoonarts International ve The New York Times Syndicate aracılığıyla dünya çapında yayınlanmaktadır.

Kevin çalışmalarıyla, Avrupa Basın Karikatürleri tarafından verilen Avrupa Yılın Karikatürü 2014 Büyük Ödülü de dahil olmak üzere birçok ödül almıştır.2005 yılında, Almanya'nın Landau şehri tarafından verilen Nast Ödülü.2004 yılında, Büyük Britanya Siyasi karikatür topluluğu tarafından verilen "Gillray Goblet" yılın karikatürü ödülü. 1999,2002,2005 ve 2014 yılında, Amerika Denizaşırı Basın Kulübü Thomas Nast Ödülü.2003 yılında, Ulusal Basın Vakfı Berrman ödülü. 1996 yılında İtalya'nın Pisa şehrinde düzenlenen Uluslararası Hiciv festivalinde Graf ica Internazionale Ödülü.1990'da Budapeşte'de Nükteli Dünya Uluslararası Karikatür Festivali'nde "En İyi Editoryal Karikatür Ödülü" ve 1982'de Büyük Britanya Karikatüristler Kulübü tarafından takdim edilen "Yılın Karikatüristi Ödülü."

Kal'in kapsamlı The Econemist portfolyosunda 4000'in üzerinde basılı karikatür, 140 kapak çizimi, 2008 yılında çıkardığı küresel maddi kriz konulu masa oyunu "Credit Crunch", ve 3 adet ödüllü duvar takvimi de bulunmaktadır.

1999'da The World Encyclopedia of Cartoons'da (Dünya Karikatür ansiklopedisi) Kevin hakkında, "Kallaugher ustalıklı stiliyle (yirminci) yüzyılın önde gelen çizerlerinin arasında yer almaktadır." yazmaktadır.

Kevin Lallaugher geçmişte amerikan Editoryal Karikatüristleri ve Uluslararası Karikatürist Hakları Ağı'nın başkanlığını da yapmıştır.

Kal'in çalışmaları Londra'daki Tate galerisi ve Washington'daki Kongre Kütüphanesi de dahil olmak üzere pek çok farklı sergide yeralmıştır.Ayrıca Londra, Seul,Amman, Bakü, St. petersburg, Bükreş, New york, San Fransisco, Washington, Wyoming eyaletinde Jackson Hole, Kuzey Karolina eyaletinde Durham ve Baltimore'da sergiler açmıştır.

Kal, 25'in üzerinde ülkede gündem, hiciv, karikatür ve ifade özgürlüğü hakkında izleyicilere hitap etmiş, rağbet gören bir konuşmacıdır. Kal İngiltere Warwick'de ve Wyoming eyaletindeki Jackson Hole'da (2013) TEDx konuşması yapmıştır (2011). Ayrıca Kal; Oxford, Harvard, Yale, Duke ve Berkeley Üniversitelerinde, Pixar Stüdyoları'nda ve Google HQ'da seminer vermiştir.

Kal, Bermuda'daki Masterworks Müzesi'nde 3 ay boyunca misafir sanatçı olmanın yanı sıra, 2012 Pulitzer Ödülleri'nde jüri üyesi olarak görev almıştır.













Alıntı yapılmıştır Bilgi Üniversitesi Santral kampüsündeki sergi görüntülerinden...

Blog Arşivi